pROGRAMI ZA DOBRO POČUTJE ZAPOSLENIH

KNAUF INSULATION

Dr. Saša Bavec, član upravnega odbora Knauf Insulation

V podjetju Knauf Insulation verjamemo, da so zaposleni ustvarjalni, osredotočeni na stranke, trajnostno naravnani in osebnostno čvrsti, kadar so najboljša različica samega sebe. Da pa je njihovo razmišljanje usmerjen navzven, se morajo počutiti dobro in živeti dobro. Zato smo v sodelovanju s Sophia Academy oblikovali program »Living the KI Way« oz. živeti skladno z vrednotami podjetja KI. Ta vodjem pomaga prepoznati njihova močna področja, avtentičen način vodenja ljudi ter bolje razumeti lastno vedenje in vedenje sodelavcev, ceniti raznolikost ter uskladiti svoje poslanstvo s poslanstvom podjetja. Skozi program najdejo lastne načine ustvarjanja ekosistema za svoje sodelavce, v katerem se počutijo opolnomočene, kjer je njihov doprinos cenjen in v katerega so aktivno vključeni. Tako podjetje postane prostor, v katerem lahko uspejo in se razcvetijo, kjer lahko poleg opravljanja svojega dela tudi uživajo in se zabavajo. Naši drugi programi za razvoj vodstvenega kadra so prav tako zasnovani na način, da gradijo na občutku dobrobiti zaposlenih na delovnem mestu.

Da bi našim ljudem pomagali pri boljšem soočanju s tempom sodobnega življenja, organiziramo številne delavnice na temo obvladovanja stresa in iskanja lastnih načinov samookrepitve. Brezplačno lahko sodelujejo na ‘Maratonu pozitivne psihologije’, kjer se učijo, kako začeti živeti dobro in polno življenje. 

Med zaposlenimi spodbujamo samoiniciativnost in organizacijo aktivnosti, ki med sodelavci spodbujajo dobro počutje. Skupina za promocijo zdravja je še posebej aktivna, saj organizira različne aktivnosti, od tečaja prve pomoči, kampanje ozaveščanja o zdravem načinu prehranjevanja, jutranje telovadbe, do pohodov v hribe in celo ponudbe zdrave prehrane v restavraciji   podjetja. 

Še posebej smo ponosni na program »Rock my Work«, katerega smo ravnokar začeli izvajati, ki bo sodelavcem omogočil preoblikovati svoje delovno okolje, ob upoštevanju ciljev podjetja Knauf Insulation. Namen programa je preoblikovati delovne okolje na način, ki bo ljudem omogočil resnično izkoristiti lastna močna področja in početi stvari, do katerih čutijo strast, čeprav to pomeni delati na več različnih funkcijah in odpravo obstoječih hierarhičnih struktur.